Tips om du vill campa i Skåne

Det har blivit allt mer populärt att campa, och det finns en hel del man behöver ha med sig för att ha det riktigt trivsamt på campingen. Men hur fungerar det att campa?

Att campa är roligt och många familjer åker iväg med tält, husvagnar och husbilar vare år för att se nya delar av Sverige. Många väljer att åka till Skåne för att uppleva natur och kultur där. Här finns många olika campingar där man både är välkommen med husbil, husvagn och tält. Dessutom finns flera hotell i Skåne ifall campingen visade sig bli en katastrof!

Hos Expressen menar man att camping är den mest populära övernattningsformen i Sverige och det kanske inte är så konstigt. Det är sällan dyrt att campa och i en husbil eller husvagn har man i stort sett samma faciliteter som på ett hotell. Möjlighet att laga mat finns, toalett och i nyare fordon finns också ofta möjlighet att duscha.

Vad behövs på campingen?

När man campar med husvagn eller husbil behöver man egentligen inget speciellt. Sängkläder, tallrikar och annat finns i husvagnen eller husbilen och man kan lätt packa in det som behövs inför semestern. Om man ska tälta behövs lite mer saker. Ett spritkök för matlagning, tältet, tältpinnar, sovsäck, liggunderlag, bord, stolar och mattillbehör är bara några av sakerna som kan behövas.

När man kommer till campingplatsen kan det vara bra att fundera över om man vill bo lugnt, med lite längre till servicebyggnad, eller om man vill bo nära den. Som tältgäst är det ofta en fördel att bo nära eftersom kök, toalett och annat inte finns i tältet.

Scroll to top