Mycket att uppleva

 

Trots sin anspråkslösa storlek händer det alltid mycket i Skåne, och inte minst i vårt kära Torekov. I dag skriver vi om vad en turist kan hitta på i denna vackra, sydliga spets som avslutar Sverige ner mot kontinenten. Vi skriver dessutom om hur en stor filmstjärna köpt hus i just Torekov, och jämnat det med marken!

 

3446892-kaprifolJa, inte bara är Skåne och Torekov (som är dess pärla) älskar svenskarna själva att besöka om somrarna, för att promenera i solvarm sand, insupa atmosfären, äta god mat och cykla på fina cykelvägar längs kustlinjen. Om en dessutom är sugen på att bo lite mer bekvämt än i tält eller husvagn kan man boka rum på www.hotellmalmo.nu.

Även engelsmän kan hitta hit, till och med mer kända sådana. Nyligen kunde vi till exempel läsa om hur ingen mindre än Hugh Grant köpt en ganska oansenlig villa i Torekov. Priset uppgick till sex miljoner kronor och för det fick filmisen och hans svenska flickvän 122 kvadratmeter villa och 1524 kvadratmeter tomt. Kort efter beskedet att dessa köpt huset kom även nyheten att de bestämt sig för att helt sonika jämna det med marken och bygga ett skräddarsytt helt från grunden. Mer om detta kan man bland annat läsa om i en artikel i Expressen och dessutom givetvis i Sydsvenskan.

Att hitta på i Sommarskåne

Frågan är vad för sorts härligheter som paret, väl hemmastadda i semesterhuset, kommer att hitta på i skånska myllan? Det finns som nämnt en hel del att hitta på i detta landskap. När de är på plats kanske de väljer att besöka någon av följande platser, tagna från Trafiksverkets egna hemsida:

  • Fredriksdal – 360 000 kvadratmeter med unika miljöer som byggnader och trädgårdar för att bevara landskap och låta mångfalden leva. Finns att hitta i Helsingborg.
  • Hovdala slott – ett statligt byggnadsminne sedan 1947 men hela 500 år gammalt
  • Sofiero – ett kungligt sommarslott som byggdes 1864 av beslut från kronprins Oskar och hans hustru Sophia
  • Kullaberg – ett berg som reser sig med branta stup ner mot Örsund och Skälderviken
  • Söderåsens nationalpark – med 1625 hektar skog med omväxlande natur och klippformationer
  • Glimmingehus i Simrishamn, nordens bäst bevarade medeltida borg från 1499

 

Scroll to top