Lyx-camping

Husvagn eller storstad är någonting många svenskar väljer mellan när de planerar sin semester. Och det som gör att många inte är så intresserade av att just campa är för att de anses vara lite smutsigt. Det finns ingen dusch, man är mitt i naturen och så vidare. Egentligen är det mest fördomar, men visst är ”renare” att bo i en lägenhet snarare än ett tält. Men det behöver faktiskt inte heller vara så svart eller vitt. Har du exempelvis hört talas om Glamping?

För några år sedan dök ett glampingtält upp i tv-serien ”Böda camping”, och sedan dess har fenomenet bara blivit större. Glamping är helt enkelt en glamorös form av camping, vilket gör att den som inte vill campa på grund av att det inte är ”fräscht” får helt plötsligt svårt att försvara sina åsikter. I en artikel från Dagens Nyheter har man lyft det nya fenomenet och pratat med ägare vid Böda som berättar hur tältet med sängar, fina lampor och champagnekylare redan är fullbokat inför nästa sommarsemester. Det går dock såklart att få tag på andra tält med samma utrustning. Vad som behövs för att ett tält ska få räknas som glampingtält är att det  viktigt att det får plats sängar, att man lägger ut mattor, kan ordna med el och får det att kännas som ett tält snarare än ett hus – samtidigt som det har all den lyx som ett riktigt hus erbjuder.

Du som tvekat till camping tidigare bör helt klart ordna detta för att komma ut i naturen på ett lite mer lyxigare sätt.

Scroll to top