Glamping – lyxigare camping

I ett tidigare inlägg har vi skrivit om det svåra valet mellan husvagn eller storstad. Vi kom i inlägget fram till att det, som med allt egentligen, fanns både fördelar och nackdelar oavsett val. Men nu är det så att Expressen har rapporterat om någonting som gör både storstad och husvagn, rent ut sagt tråkiga. Det handlar om: Glamcampa. Att glamcampa är helt enkelt att campa, fast i lyx! Så här inleds artikeln:

Avkopplande spa, designade stugor, glamouröst tältliv och häftiga poolområden. Sommarens skönaste trend är camping med extra lyx!

Därefter radas sju olika camping alternativ upp, alla med så pass mycket lyx att den som bor där helt klart kan se sig som en ”glamper”. De sju alternativ som finns i Sverige ligger i Varberg, Tjörn, Strömstad, Öland, Åhus, Hudiksvall och Byske. Alla är helt klat värda att besöka och om du än inte har gjort några sommarplaner är detta vad du borde testa 2015.

De två campingar som vi tycker sticker ut är Regenbogen i Åhus och Böda Sand som ligger på Öland. Den sist nämnda, Böda Sand, för att campingen kallas ”aktiviternas mecka”. På denna camping hittar du inte bada lyxtält och spa, utan det finns även showskola, minidisco, minigolf, trampbåtar, morgongympa, tennis, bada och för att inte tala om den långa härliga sandstranden. Regenbogen i Åhus tycker vi även förtjäna lite extra uppmärksamhet, eftersom det är ett otroligt enkelt och bekvämt alternativ. Det ligger direkt vid Östersjökusten och har en vacker lång sandstrand. Det finns spalyx som du enkelt bokar och deras spaavdelning är hela 560 kvadratmeter. Dessutom finns det en barnklubb, minigolf, tennis och yoga för den som vill. Kvällen kan man sedan spendera i den fina restaurangen eller i utomhusjacuzzin.

Passa på att göra det som är mest hippt just nu, bo på en lyxig camping. Men glöm inte att boka i tid – resorna tar slut snabbare än vad du kan tänka dig.

????????????????????????????????????????

Scroll to top