First Camp Torekov

Torekov förknippas kanske framför allt med överklassens semester och deras vanor. Ett fritidshus på orten kan kosta 20 miljoner kronor.

Men Torekov är även orten där en av Sveriges största campingplatser är belägen. First Camp Torekov är definitivt störst i Skåne, och har få konkurrenter i resten av Svea Rike. Campingen är mycket populär, och har sammanlagt 500 tomter. Man behöver dock inte bo i tält eller husvagn, och det finns mer än bara minigolf att underhålla sig med. First Camp Torekov erbjuder:

  • El och kabel-TV på samtliga tältplatser, samt vatten och avlopp på vissa tomter.
  • Möjlighet att ansluta sig till ett trådlöst nätverk.
  • Självhushållsstugor med mellan fyra och sex bäddar. Den som vill prova något nytt kan istället bo i tälthus.
  • Lekplatser, som kompletteras med ledare som håller i aktiviteter för barnen under högsäsong. Deltagandet i dess aktiviteter är gratis. Dessutom finns det ett mindre skogsområde i närheten av campingen, där barnen kan gå på upptäcktsfärd utan att riskera att gå vilse.
  • Restaurang med alkoholrättigheter och barnrum.
  • Beachvolleybollplan och en äventyrsgolfbana på tolv hål.
  • Butik som förutom det vanliga campingsortimentet även erbjuder dagligvaror, souvenirer och internationella tidningar. Det går även bra att byta sin gasoltub i butiken.

Campingplatsen är belägen i blandskog, med utsikt över Kattegatt och Hallands Väderö. Campingen är handikappanpassad, och det är tillåtet med hundar på området.

Utflykter

Det finns många utflyktsmål i närheten. Det går att ta färjan över till Hallands Väderö, eller promenera till Torekovs Golfklubb. Över huvud taget finns det ovanligt många golfbanor i denna del av Skåne, och förutom Torekovs GK finns det ytterligare fyra banor inom en mils radie.

Andra utflyktsmål i närheten är Båstad, Helsingör, Ängelholm, Norrvikens trädgårdar och Hovs Hallar. Det finns också ett antal mindre kända pärlor i trakten. En av dessa är Sinarpsdalen, där en 3,5 kilometer lång vandringsled löper genom skogar, över betesmarker och mellan bronsåldershögar, stenar med skålgropar och stensättningar. En vandring genom Sinarpsdalen erbjuder både natur- och kulturupplevelser.

En annan vandring går genom ravinen i Trollehallar, där det sägs att snapphanarna hade hemliga förråd och fängelser under sitt uppror. Klippväggarna vid Trollehallar är upp till 30 meter höga, och runt omkring breder den skånska bokskogen ut sig.

Scroll to top