En billig semester

Semester är dyrt, det är nog alla medvetna om. Tyvärr har inte alla möjlighet att lägga pengar på en lyxig semester, och det är inte kul att lägga pengar på en halvdan semester. Så vad är alternativet? Vi har svaret.

Det handlar egentligen om två punkter.

  • Boka flygresor som inte kostar en förmögenhet.
  • Bo på en billig plats, men på en dyr ort.

Låt oss utveckla.

Det finns oändligt många billiga flyg, det handlar bara om att vara uppmärksam, och veta var man ska kolla. Genom att strategiskt leta flygbiljetter kan du spara tusenlappar, och dessa pengar kan du istället använda på själva semestermålet. Det bästa sättet att hitta billiga resor, är att gå in på en sida som jämför flygresor, snarare än att gå direkt till ett flygbolag. Det är också bra om man går in och kollar regelbundet, eftersom priset faktiskt kan variera från dag till dag. Och om du börjar kolla efter biljetter i tid, har du stor möjlighet att ha vad som kallas ”is i magen”. Det var väl ganska lätt att förstå, eller hur? Men hur menar vi med ”bo på en billig plats, men på en dyr ort?”

Torekov, billig lyx

Det är faktiskt också lättare att förstå än vad en kan tro. Torekov är en tätort i Båstads kommun. Den ligger vid västra kusten av Bjärehalvön. Det finns många hotell och restauranger, badhus och Skånes största camping. Torekov är lyxigt. Hit kommer många för att njuta och uppleva. Och det är exakt vad vi menar när vi säger att en ska bo på en billig plats men på en dyr ort. För om en bor på campingen, behöver man inte betala speciellt mycket – men upplevelsen är lyxig.  Och för den som tvivlar på att Torekov är en dyr ort, kan man kika in denna artikel. Så här inleds den:

Det är inte ovanligt att husen i Torekov säljs för mångmiljonbelopp, vilket också bidrar till att Båstad kommun är dyrast när det gäller fritidshus i Nordvästra Skåne. Men aldrig tidigare har en villa sålts för 34 950 000 kronor.

34 950 000 kronor, alltså. För ett sommarhus. Det är otroligt mycket pengar, speciellt om köparen endast tänk bo där över sommaren. Fastigheten ligger på Fågelsångsgatan och har utsikt mot havet. Det är stora fönster, och en fasad av kalksten. Arkitekten som har ritat huset har också ritat Ny Ullevi, stadshuset i Ängelholm, konsthallen i Landskrona och Helsingborgs lasarett. Och visst är väl huset imponerande, men frågan är om man någon annanstans i Sverige kan sälja ett sommarhus för samma kostnad? Tidningen har också skrivit så här:

Av tidigare lagfarter framgår det att fastigheten såldes i juni 2006 för nästan 23,3 miljoner kronor och var det året ett av de dyraste sommarhusen i Sverige och klart dyrast på Bjärehalvön. Men det har inte med sina 11 936 000 kronor högst taxeringsvärde i Torekov. Där hamnar fritidshuset på Möllaregatan 11 med 340 kvadratmeter boyta och taxeringsvärdet 16 248 000 kronor. Men det ägs inom samma familj, Hult.

Man får gratulera familjen Hult till köpet. Och du som tar vårt råd om att åka hit i sommar, kan ju ta en sväng förbi huset och kolla in det.

Scroll to top