Camping med familjen

Campingkulturen är utbredd i Sverige och det är ett stort antal campare som varje år beger sig ut på semester med familjen. I Sverige sjungs det om husvagnar, görs tv-serier om campingar och är ett högst levande fenomen. Det är inte helt ovanligt att våra bilar kostar mindre än själva husvagnen som kan gå uppemot en halv miljon för ett riktigt monster. En audi klarar gott och väl att dra den tunga husvagnen den bit som den behöver åka.

Att campa är många familjers drömsemester. För många ses det som något banalt och kanske till och med lantligt. Det är långt ifrån alla som förstår idén med att campa överhuvudtaget. Istället är det en fråga om frihet som måste lyftas, bor man i en lägenhet så är det helt klart en högre förståelse för varför camping är så stort. Men i många gånger av fallen så är det inte fråga om att lägenhetsinnehavare ska på campingsemester utan det är alla sorters olika människor som semestrar på detta vis. Anledningen är att det finns en viss vagabond med trygghetskänsla i att åka på camping. Flera saker listas för att vara fördelar med camping och husvagnssemester:

  • De flesta campingar är belägna i en vacker natur och nära till vattnet. Det är långt ifrån alla husägare som har en sjötomt i direkt anslutning till huset. Fördelen med camping är då att man tar sitt lilla hus till den där sjöutsikten man längtat efter.
  • På en camping möter man alla sorters människor och tilldelas alla sorters olika grannar. Ett ombytligt boende med alla möjliga upplevelser. Att resa är att uppleva och det är helt klart en rolig semester när det händer något spännande.
  • Maten är alltid speciell på sommaren och framförallt på en camping. Måltiderna sker ofta utomhus för det första och tillagas ofta med hjälp av grillen. Det är då alltid en speciell säsong för grillning i Sverige på sommaren och det är inte alls ovanligt i hemmet heller. Men på campingen så är det speciellt och då det är enklare att dra igång grillen än att starta gasolgrillen.

Vem som helst kan åka på camping och trivas så det är bara att packa ihop bilen och tuta och köra, lycka till!

Scroll to top