Campa i Afrika

Att campa är något som vi svenskar bara älskar, det kan man se i statistiken eftersom vi campar mer än aldrig förr. Den som vill uppleva en camping utöver det vanliga kan bege sig till Afrika – antingen på en safaricamping eller på en takcamping i ett lyxhotell.

1346690-camping

I Dagens Nyheter kan man läsa om att förra året blev ett rekordår för camping. Campingplatserna i Sverige hade över 15 miljoner övernattningar och de står nu för 44 procent av allt kommersiellt boende under sommarmånaderna. De 15 miljoner övernattningarna var en ökning med drygt en halv miljon jämfört med året innan och detta gjorde Sverige till Europas sjunde största campingdestination.

Campa på savannen

En lite annorlunda campingdestination som många svenskar beger sig till varje år är Afrika. Här kan man campa på savannen bland de vilda djuren. Det finns en rad olika researrangörer som anordnar resor till just Afrika och vill man exempelvis åka på safari i Tanzania kan man besöka http://toppafrika.se/safari-i-tanzania och boka en resa med hjälp av dem. Den som vill läsa mer om vad just de har att erbjuda kan besöka den här sidan.

Bo i John Lennons husvagn

Vill man campa i Afrika i John Lennons gamla husvagn, kan man istället besöka Kapstaden i Sydafrika. Hotellet Grand Daddy har nämligen en Penthouse Trailer Park, alltså en husvagnscamping på taket. Husvagnarna är i 50-talsstil och är extremt lyxiga och rymliga. I John Lennon-husvagnen får man en känsla av att popstjärnan varit just där. Där ligger en gitarr på sängen, ett par solglasögon i hans stil ligger på sängbordet och inredningen är hippieinspirerad. Gillar man inte John Lennon finns en rad andra husvagnar på taket med andra teman. Läs mer.

Scroll to top