70-talscamping och husbilar

Nu kan du campa som du gjorde i barndomen, om du åker upp till Boden med ditt gamla tält. De allra flesta föredrar dock husbil, som blir vanligare och vanligare.

 

Alla älskar inte camping, men bra då att det finns varianter av detta fenomen. Det finns allt från vildmarkscamping till lyxcamping numera.

 

Campa som du gjorde på 70-talet, i Boden

 

I en artikel i NSD tipsas det om hur man campar som man gjorde på 70-talet. I Boden finns en så kallad retrocamping där många kan återuppleva barndomen och campa som folk gjorde på 60- och 70-talen. Kanske i en Bjästa husvagn från 1966 eller i ett orangeblått tält i klassisk design? Vissa som åkte upp till retrocampingen hade kört hela 90 kilometer enkel väg upp längs hela norrlandskusten för att känna på nostalgin. På campingen stod bilar som Ford Transit från 1966, Volvo Amazon i röd lack och en husvagn av märket Cabby från slutet av 60-talet.

 

Bra beläggning på Sveriges campingplatser denna sommar

 

I medlemstidningen Husbil & Husvagn går det att läsa om hur det varit en riktigt bra sommar för Sveriges olika campingar, detta trots det halvvarma vädret. Campingarna har i en undersökning svarat att de haft minst lika bra eller till och med bättre beläggning än förra sommaren.

 

Sveriges campingplatser står för omkring 50 procent av alla kommersiella övernattningar i Sverige under juli, årets mest semesterintensiva månad. Därför är den årliga beläggningsundersökning SCR Svensk Camping genomför en bra fingervisning på hur turismnäringens högsäsong har varit. Och det ser bra ut. 55 procent av alla tillfrågade rapporterar en ökning av antalet övernattningar – Husbil & Husvagn

 

Något som är en tydlig tendens i undersökningen ovan är att husbilarna ökar kraftigt, även i år är det husbilsgästerna som står för den största ökningen på campingarna. Det är en semesterform som passar många och ställer krav på anläggningar, vad gäller både service och infrastruktur. Detta för att kunna locka fler från denna växande målgrupp, från både Sverige och resten av Europa.

Scroll to top